Cégismertető

Bánya“Egyszer régen, amikor a fiúk a bányában dolgoztak, néhányan elhatározták, hogy maszekolni fognak, így elkezdtek „géemkázni”. Később aztán bezárt a bánya, és a mindig egyre jobban menő mellékes vált a főállássá. Az újdonsült „káefté” kis csapata egyre bővült, a jól bevált, egyre fiatalodó, remek szakemberek mellé folyamatosan kis zöldfülűek társultak, így lett kerek az egész.”

A GEOSZFÉRA Kft. jogelődje, a Geoszféra Gmk. 1991-ben alakult 5 fő 20-20 %-os részarányú közös tulajdonaként, majd az 1999-es Kft-vé történő átalakulás során 3 korábbi tag tulajdonrészének kivásárlása révén a Társaság Dankó Zsolt (Tata, Mező Imre utca 28.) és Gnandt György (Tatabánya, Alkotmány utca 64.) 50-50 %-os tulajdonává vált.

Fő tevékenységi területek:
– Komplett talajmechanikai szakvélemények készítése
– Talajmechanikai feltárások végzése alvállalkozóként
– Homok- és kavicskutatás zárójelentés készítése és bányatelek fektetése
– Környezetvédelmi mintavételezés és monitoring kutak mélyítése


Az elsődleges tevékenységi körünk a talajmechanikai vizsgálatok végzése, szakvélemények készítése. Társaságunk az elmúlt időszakban a szakterület meghatározó cége lett a térségben, számos nagyberuházás valósult meg vizsgálataink eredménye alapján. Az elmúlt néhány évben már gyakorlatilag az egész országot lefedi tevékenységünk. Fúrógép és szondaparkunk teszi lehetővé, hogy más hasonló tevékenységet folytató cég részére is végezzünk fúrásokat, szondázásokat. A közreműködésünkkel megvalósult, illetve épülőben lévő nagyobb gyártelepek közül néhányat kiemelnék: GRUNDFOS I-III, ASAHI, FCI, COLOPLAST I-III, BRIDGESTON (Tatabányai Ipari Park), ACER (Tatabánya), AUDI (Győr), COLOPLAST (Nyíregyháza, Székesfehérvár), TESCO Áruházak (az egész országban). Ezen kívül számos kisebb csarnok, lakótelep, vasútvonal, közút létesítésében vettünk részt.

Az utóbbi időszakban egyre nagyobb részarányt képez a fúrási kapacitáshoz kapcsolódóan a környezetvédelmi mintavételezés. Rendszeresen veszünk részt környezetvédelmi tényfeltáró munkákban az IMSYS, BIOPETROL, VIDRA, TRISCHLER Hungária Kft-k feltáró csapataiként.

Az elkövetkező években terveink szerint szerepel a geotermikus energia hasznosításában részt venni, ugyancsak fúrási tevékenységünk révén.

A szakértői és tervezői tevékenységet a cég ügyvezetője, Dankó Zsolt hidrogeológus mérnök, geotechnikus tervező végzi.